Help Eelco en doneer direct: € 15,- € 25,- € 50,- Kies een eigen bedrag
Eelco fights against MS 2.0

Zoals de titel al aangeeft (2.0) moet onze stichting Eelco fights Against MS een 2e start maken. Rond de zomer van 2017 zijn wij van start gegaan met deze stichting. De stichting heeft het doel geld in te zamelen zodat Eelco in India een stamceltransplantatie kan ondergaan. Deze behandeling geeft Eelco 60% tot 70% kans om zijn ziekte MS te stoppen waarmee de progressie wordt gestopt en als we geluk hebben treden nog wat verbeteringen op.

In mei 2018 hadden we het geld bij elkaar. Na vele donaties, mooie acties en leenbedragen konden wij in juni 2018 afreizen naar India. In Nederland waren al wańt gezondheidschecks geweest. Hier was, op wat kleinigheidjes leken, weinig ernstigs aan de hand. Helaas bleek het tegendeel waar te zijn, de kleinigheidjes waren een voorboden op wat ernstigs. In India heeft Eelco de eerste week allerlei onderzoeken gehad. Uit deze onderzoeken is helaas naar voren gekomen dat de behandeling niet door kon gaan omdat Eelco tuberculose (TBC) bleek te hebben. Onze wereld stond op zijn kop en we zijn direct terug naar huis gevlogen om de behandeling te kunnen starten.

Ondanks dat wij een zware tegenslag hebben gehad laten we ons koppie er niet bij hangen en gaan voor de tweede keer van start met de stichting. Gelukkig zijn we niet al ons geld kwijt geraakt, maar we zullen toch nog zeker 9.000 a 10.000 euro nodig hebben. De behandeling kost rond de 27.000 euro en dan komen daar de vliegtickets nog bij. Totaal moeten we rekening houden met 28.500 euro.

We hopen ook nu het bedrag bij elkaar te kunnen krijgen zodat Eelco alsnog de kans krijgt deze ziekte de kop in te drukken.

Help jij ons (weer)?

——————————————————————————-

Welkom op de website van de stichting ‘Eelco fights against MS’, super tof dat je de moeite neemt om onze website te bezoeken. De stichting is opgericht in april 2017 met als doel om Eelco te helpen in zijn gevecht tegen MS.

Op deze website kan je meer informatie vinden over Eelco zelf, de ziekte MS en natuurlijk de behandeling HSCT. Ook zullen wij een blog bijhouden van alle acties die op touw gezet gaan worden.

Helaas is er in Nederland tot op heden geen behandeling voor MS patiënten die de progressieve vorm hebben. Eelco heeft helaas ook deze progressieve vorm van MS (Secundair Progressieve MS, SPMS).

Maar wat in Nederland niet kan blijkt in andere landen wel te kunnen! Deze behandeling is de ‘Hematopoietic Stem Cell Transplantation’ (HSCT). Na grondig onderzoek hebben wij een keuze gemaakt voor een kliniek en deze kliniek is gevestigd in Mexico. Helaas zijn de kosten voor deze behandeling niet gering en zullen niet vergoed worden door de zorgverzekering. De totale behandeling zal zo’n € 70.000 euro gaan kosten. De kosten zijn voor de behandeling en verblijf van 1 maand in Mexico en de nabehandelingen die Eelco zal moeten ondergaan in Londen. Voor deze nabehandeling zal Eelco 5 keer in 1 jaar naar Londen moeten voor een Rituximab infuus.

Met de oprichting van deze stichting willen wij gaan proberen Eelco weer een toekomst te geven.

Dit kunnen wij niet alleen, dus alle hulp is dan ook van harte welkom! Donaties klein of groot, meedenken en meehelpen aan het organiseren van allerlei acties, andere ideeën…… alles is van harte welkom. Heb je idee voor een actie of wil je helpen met het organiseren van een actie? Neem dan contact met ons op via mail of het contactformulier

Helpen jullie mee?

  • Op naar de toekomst
Help Eelco en doneer direct: € 15,- € 25,- € 50,- Kies een eigen bedrag