Help Eelco en doneer direct: € 15,- € 25,- € 50,- Kies een eigen bedrag
Wie is Eelco

Eelco is 48 jaar jong, geboren in Delft en opgegroeid met zijn jongere broer Wietze in Zoetermeer. Sinds de zomer van 2003 zijn Eelco en Ciska een setje, een samengesteld gezin. Eelco heeft een zoon Randy (19 jaar ) en Ciska heeft 2 zonen Dylan (20 jaar) en Wesley (17 jaar).

Diagnose MS

De zomer van 2004 is het eerste moment waarop wij als samengesteld gezin op vakantie gingen naar Frankrijk. Heerlijk in een stacaravan op 2 verschillende campings en ter afsluiting van de vakantie 2 dagen Disneyland Parijs. Wat een super vakantie had moeten worden is uiteindelijk geëindigd in een nachtmerrie. Tijdens de vakantie kreeg Eelco steeds meer klachten, hij struikelde, kreeg steeds minder kracht in zijn handen, langzaam viel de hele rechterkant van zijn lichaam uit. Buurtjes op de camping maakten zich zorgen en gaven het advies een dokter te bezoeken, maar nee Eelco wilde perse naar de dokter in Nederland, achteraf gezien is dit de juiste keuze geweest.

De reis naar huis heeft nog nooit zo lang geduurd. Uiteindelijk terug in Nederland naar de huisarts en opname in het ziekenhuis volgde. Al na een paar dagen was het duidelijk, Eelco heeft Multiple Sclerose. Na een prednisonkuur en 2 weken ziekenhuisopname knapt Eelco goed op. Op wat kleine restklachten na doet zijn lichaam het weer. Daarna volgen moeilijke jaren van achteruitgang, in 2009 beland Eelco in een rolstoel.

Hoe gaat Eelco hiermee om?

Heftig allemaal, maar laat Eelco zich klein krijgen door de ziekte? Op een paar momenten na, NEE zeker niet. Altijd maar weer die glimlach op zijn gezicht, altijd in voor een grapje (soms tot vervelends toe volgens de kinderen), zijn zelfspot en zijn positieve instelling houden hem op de been. Natuurlijk heeft ook Eelco zijn downs maar zijn positieve instelling heeft ervoor gezorgd dat er ondanks zijn beperkingen ook veel plaats is voor lol en liefde in ons leven.

Werkgever

Daarnaast zijn wij de werkgever van Eelco, De Bouwhof in Zoetermeer, zo dankbaar voor de aangepaste werkplek voor Eelco. Iedere dag nog gaat Eelco naar de Bouwhof waar hij 2,5 uur per dag werkt, hij werkt daar achter de servicebalie met ontzettend veel plezier. We zijn ervan overtuigd dat Eelco zonder zijn werk nog sneller achteruit gegaan zou zijn.

En nu?

Toch, na jaren van redelijke stabiliteit, merken wij dat Eelco weer langzaam verder achteruit gaat. Het lopen wat hij nog kan wordt minder, maar nu gaan ook zijn handen achteruit, is sneller vermoeid en zijn stabiliteit wordt ook minder. Inmiddels zit Eelco in de secundaire progressieve vorm van MS (SPMS), hier is binnen Nederland geen behandeling meer voor. Er is nog maar 1 kans voor Eelco om de MS te stoppen en dat is de HSCT behandeling.

HSCT

HSCT heeft als doel om de verdere progressie van MS te stoppen, alle verbeteringen die nog optreden zijn een kadootje. Op de pagina behandeling is meer informatie terug te vinden over de behandeling (HSCT) en uiteraard wordt de ziekte MS ook nader toegelicht.

TIJD VOOR ACTIE! Eelco moet naar Mexico om de MS te stoppen.

  • Op vakantie eind jaren 80
  • Eelco aan de Bar
  • Eelco ondernemend in een heli
Help Eelco en doneer direct: € 15,- € 25,- € 50,- Kies een eigen bedrag